RSS
 

Mięso – dlaczego jest niebezpieczne

08 mar

Mięso zawiera białko, które jest niezbędne naszemu organizmowi do życia (aminokwasy). Jednak białko można pozyskać nie tylko z mięsa, ale i z bardzo wielu roślin oraz nabiału, choćby jajek.

Dlaczego mięso jest złe?

Bo powoduje raka, bo zakwasza organizm, bo razem z mięsem do organizmu dostają się substancje, którymi faszerowane były zwierzęta: szczepionki, antybiotyki, sterydy, pasze z GMO, no i stres zwierzęcia.

Innymi słowy mięso zwierzęcia jest zatrute jeszcze zanim trafi ono na rzeź. Gdy do tego dołożyć substancje dodawane do mięs i wędlin, jak konserwanty, barwniki, substancje zapachowe i wzmacniające smak, wędzenie chemiczne, gluten, to aż się odechciewa tego jeść.

I oby się odechciało. Dla zdrowia i życia człowieka (a w konsekwencji i samych zwierząt).

Masz grupę krwi „0″ i nie wyobrażasz sobie życia bez mięsa? Jeśli już naprawdę musisz, to ogranicz się do tego ekologicznego, z wolnego wybiegu, na paszach organicznych bez GMO, produkowane bez konserwantów i cukrów. Spożywaj jajka „zerówki”. Spróbuj indyka. I uważaj, bo czasami nawet gospodarz ze wsi potrafi faszerować swoje kury sterydami. Sprawdź dokładnie co kupujesz.

 

 
 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Łukasz

    28 kwietnia 2016 o 01:02

    A masz jakieś namiary na to ekologiczne mięso w okolicach Wrocławia? Bo taki schabowy to jednak pyszności :D

     
    • Prosto Zdrowo i Przyjemnie

      4 maja 2016 o 11:43

      Osobiście nie jem wieprzowiny, w ogóle odradzam mięso, więc nie pomogę, ale na pewno coś znajdziesz – są firmy, które sprzedają ekologiczne polskie mięso tylko za granicę, dobrej jakości, może uda Ci się z nimi skontaktować, albo znajdziesz lokalnego małego producenta. Pozdrawiam!